krachtig in doen

Begeleiding bij schuldenproblematiek

Je moet er niet aan denken: schulden die zich maar blijven opstapelen terwijl het je aan mogelijkheden ontbreekt dit op te lossen. Je werkt bijvoorbeeld 40 uur per week maar er komt te weinig binnen. Of je bent jong en start  door diverse andere problemen al met (studie)schulden. Geldproblemen zijn vreselijk en zorgen er vaak voor dat mensen letterlijk ziek worden... Bij Doezorg hebben wij helaas veel ervaring met mensen die om door welke omstandigheden dan ook de schulden zien opstapelen. Heb je schulden en kun je het allemaal niet meer overzien, wacht dan in ieder geval niet te lang met het vragen van hulp. Een eerste stap is moeilijk te zetten maar leven met schulden die je leven bepalen is nog moeilijker!

Financieel weer gezond
Het is lastig maar het kan wel: die slapeloze nachten inruilen voor nachtrust omdat er aan je problemen gewerkt wordt. Wij kijken op vertrouwelijke wijze, samen met jou naar een oplossing voor alle schulden. Je krijgt van ons persoonlijke begeleiding en goed advies. Ook brengen wij jouw financiële positie goed in kaart. Wij vragen samen gesprekken aan bij bijvoorbeeld medewerkers van de stadsbank, met buurtcoaches of met beschermingsbewind en we begeleiden je bij deze afspraken. Ook kijken wij met je mee of er nog toeslagen aan te vragen zijn of dat er mogelijk nog bezuinigingsmogelijkheden zijn waar je nog niet aan had gedacht.

Orde scheppen door begeleiding en budgetbeheer
Soms hoeven de bovenstaande maatregelen niet eens genomen te worden en ben je misschien al geholpen met een goed financieel overzicht waarbij je de eigen financiële situatie kunt overzien. Bijvoorbeeld door samen een plan op te stellen in het kader van budgetbeheer. Wat komt er binnen, wat geef je uit en hoe ziet dit er in de praktijk uit. Onze medewerkers geven je tips, advies en begroten met jou je inkomen zodat je overzicht hebt en houdt in je uitgaven.

Zo stellen wij samen met jou snel weer orde op zaken.