krachtig in doen

Dit is wat wij doen

Passie voor mensen, krachtig in doen
Wij bewijzen graag wat wij over Doezorg vertellen. Dat wij inderdaad betrokken zijn bij onze cliënten. Dat wij altijd iets verder gaan en iets harder lopen voor jou. Waarom? Omdat ons werk mensenwerk is. En werken met mensen doe je niet van 9 tot 5, maar vanuit je hart, je passie en vanuit de behoefte om een verschil te kunnen maken. Onze verschillende medewerkers hebben elk hun eigen aandachtsgebied maar de passie en de behoefte om een verschil te maken, delen zij met elkaar. Onze verschillende vormen van ambulante begeleiding en coaching richten zich op meerdere aandachtsgebieden. Wij zijn allemaal zelf gecoacht, getraind en/of ervaringsdeskundigen en beschikken over relevante opleidingen.

Intake en werkwijze

Voor begeleiding vanuit Doezorg heb je een PGB indicatie of een WMO indicatie nodig. Deze kun je aanvragen via de buurtcoach of wijkregisseur bij de gemeenten waar wij actief zijn. Zij bepalen of je in aanmerking komt voor ondersteuning, om hoeveel tijd het gaat en welke ondersteuning past bij jouw hulpvraag. Zie je er tegenop om het gesprek alleen aan te gaan, dan ondersteunen medewerkers van Doezorg je graag (vrijblijvend) bij dit gesprek. Heb je al een indicatie dan voeren wij een intakegesprek. Bij dit gesprek kijken we naar jouw hulpvraag en kijken we naar welke medewerker van Doezorg het beste past bij deze hulpvraag en mogelijk aanwezige problematiek. Samen met jouw begeleider ga je aan de slag om een zorgplan of begeleidingsplan op te stellen waar we concrete en duidelijke doelen opstellen om mee aan de slag te gaan.

Samen gestructureerd aan de slag! 
Deze doelen evalueren wij tussentijds samen met jou om te kijken of we nog op de goede weg zit en of dat je misschien meer of minder hulpverlening nodig hebt dan dat er in eerste instantie is opgetekend. Uitgangspunt voor de begeleiding en coaching blijft dat jij de regie houdt! Waar je ook tegenaan loopt of waar je onze begeleiding voor nodig hebt, we pakken je probleem op en aan. Dit doen wij op een praktische manier. Zo krijg je je eigen doelenlijst, je eigen begeleidingsplan, en evalueren we met jou of de begeleiding aan jouw wensen voldoet.  

In deze gemeenten zijn wij werkzaam:

- Doetinchem
- Montferland
- Oude IJsselstreek
- Winterswijk
- Aalten
- Bronckhorst
- Berkelland
- Oost Gelre