krachtig in doen

Begeleiding bij ASS en ADHD

Autisme of ADHD een beperking? Daar geloven wij niet in. Waar wij wel in geloven is dat ieder mens uniek is en dat ieder mens kampt met zijn of haar eigen problematiek. En dat je met een diagnose binnen het Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of een diagnose ADHD anders tegen het dagelijks leven aankijkt, dat je emoties anders ervaart, dat jouw dagelijkse leven, dat je informatievoorziening anders werkt, je op een andere manier boodschappen filtert, dat jouw leven meer structuur vereist maar ook dat er meer begrip voor jou nodig is vanuit de maatschappij. 

Wanneer niet alles vanzelf gaat … 
Want als je een of beide van de bovenstaande diagnoses hebt dan gaat niet alles vanzelf. Een structuurloze omgeving, teveel prikkels en teveel onrust in jouw omgeving kunnen leiden tot problemen op school, op je werk, op je stageplek of in je sociale netwerk. Vanuit onze werkervaring maar ook vanuit privé-ervaring, zijn wij gespecialiseerd om jong volwassenen te begeleiden in het dagelijks leven en je te ondersteunen bij alle uitdagingen waar je voor kunt komen te staan. 

Begripvolle begeleiding 
Lastig als je niet snapt wat mensen in je omgeving zeggen of bedoelen. Of als je weer in een conflictsituatie zit zonder dat je snapt hoe je daar gekomen bent? Heb je weer ruzie met een leraar of stagebegeleider? Of zit je met de handen in het haar omdat je de aan jouw gestelde planning niet kunt overzien? En waarom moet je over gevoelens praten als je daar niet op zit te wachten? Kortom ben je op zoek naar praktische, integere en begripvolle begeleiding? Onderstaand een aantal voorbeelden van begeleiding en ondersteuning die Doezorg biedt:

- Structuur aanbrengen in de organisatie van je huishouden
- Begeleiding bij het vinden van een geschikte opleiding, stageplaats of baan
- Ondersteuning bij opbouwen van een sociaal netwerk
- Begeleiding bij bijvoorbeeld een bezoek aan het UWV, je huisarts of je stageplaats
Etc.  

We helpen je graag op weg met het vinden van concrete oplossingen om de door jou aangegeven doelen te bereiken.