krachtig in doen

Begeleiding bij psychische klachten

Zonder dat je het soms door hebt, kun je je grip op het leven door psychische problemen of klachten verliezen. Elke dag zelfs een beetje meer. En hoe hard je er ook tegen vecht hoe meer aanwezig je probleem wordt. Je eigen hersenen kun je niet uit de weg gaan ze gaan altijd met je mee, naar je werk, naar school, bij het opvoeden van de kinderen. Ze zijn altijd daar…  Zijn je hersenen ziek, of geloven ze alles wat je zelf denkt, dan is dit waarschijnlijk een uitputtingsslag voor je. Ook kan het hebben van psychische problemen beangstigend zijn. Het wordt vaker gezegd: “wat je aandacht geeft groeit”. Helaas geldt dit ook voor angst, depressieve gevoelens of schuldgevoel. Misschien lijd je aan NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en kun je niet meer wat je voorheen kon of heb je een trauma opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk. Hoe dan ook, niemand verdient het om met een rotgevoel, met chronische vermoeidheid, burn-out klachten, angst, het gevoel van mislukking of doemgedachten rond te lopen. Heb je het gevoel dat jouw klachten de overhand krijgen in je leven, dan wordt het tijd dat je professionele hulp* inschakelt.

Geen behandeling wel persoonlijke begeleiding en coaching op maat
Doezorg verzorgt geen psychische behandelingen en maar wij verzorgen wel begeleiding bij mensen die lijden onder uiteenlopende psychische klachten. Waar de behandeling bij de psycholoog of therapeut ophoudt, daar gaan wij verder met meer praktische zaken. Wij gaan samen aan de slag met je eetpatroon of maken een fijne wandeling maken waarbij we praten over zaken die je dwarszitten. Wij helpen je bij het op orde brengen van je huishouden als je hoofd daar helemaal niet naar staat en zorgen voor een leuke nuttige daginvulling die we met jou en voor jou bepalen. Vind je het niet prettig om alleen naar een ziekenhuis of psycholoog te gaan? Of vind je het moeilijk om die eerste stap naar een psychisch behandelaar te nemen? Dan gaan wij op jouw verzoek ook mee naar afspraken. Kun je door NAH niet meer wat je eerder kon, dan kijken we naar wat je nog wel kan en richten daar onze focus op. Dat klinkt soms makkelijker dan het is, maar elke stap die je zet is er eentje op de goede weg!

Praktisch, vriendelijk en doelgericht
Naast je behandeling, of na je behandeling, stellen wij een begeleidingsplan voor jou op. Hiermee volgen we jouw ontwikkeling en brengen we haalbare doelen voor je in kaart. We begeleiden je met praktische hulp bij het vinden van werk, een studie of bij het zoeken van een leuke sportclub, een nieuwe hobby of bij opbouw van een sociaal netwerk. Op verzoek voeren we ook, eventueel samen met jou, gesprekken met je familie of werkgever. Begeleiden wij jou bij psychische problemen, dan spreken we goed af wanneer en hoe wij bereikbaar zijn als het even helemaal niet goed met je gaat en je kunt spreken van een noodgeval.

Ervaren en betrokken medewerkers
Onze medewerkers zijn bekend met psychische problematiek. Zij hebben hierin veel ervaring in werk- en in privésituaties opgedaan. Zij hebben dan ook begrip voor de situatie waarin je verkeerd. Ze luisteren, zijn vriendelijk en leven met je mee. Is er sprake van een acute noodsituatie dan doen wij beroep op onze eigen ervaren GGZ psycholoog en psychotherapeut.

Dit betekent in de praktijk dat wij altijd de juiste hulpverlener en de juiste begeleiding kunnen bieden.