krachtig in doen

5 oktober 2021

HKZ Certificering
Vandaag kan bij Doezorg de vlag uit. Want na hard werk van onze (oud) collega's, zijn wij vanaf vandaag HKZ gecertificeerd!
Voordat wij aan de taart gaan, willen wij speciaal Sanne Willemsen noemen en haar bedanken voor haar bijdrage en haar werkzaamheden voor het HKZ certificaat.


1 oktober 2021

Welkom Surinda!

Wij beginnen bij Doezorg de nieuwe maand goed want wij mogen  een nieuwe collega welkom heten! Deze week is Surinda Ruesen met frisse energie bij ons gestart. Surinda wordt toegevoegd aan ons team van betrokken en gedreven begeleiders. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij haar plaats bij Doezorg gaat vinden en haar ambities en dromen weet om te zetten tot succesverhalen.

We wensen Surinda heel veel werkplezier!


13 september 2021
Borderlineproblematiek
Bijscholingsavond bij Doezorg: bedankt Birgit Luinge! #thema-avond #borderline #psychischeproblematiek

28 mei 2021
Wij zijn weer compleet! We stellen je voor aan ons goedlachse team van zorgprofessionals:

  • Ons goedlachse team!
  • Ons goedlachse team!
  • Ons goedlachse team!
  • Ons goedlachse team!
  • Ons goedlachse team!
  • Ons goedlachse team!
  • Ons goedlachse team!
  • 2Ons goedlachse team!


 20 april 2021 
Dag Sanne, Welkom Marjon!

Vandaag is het een bijzondere dag! Na twee jaar nemen we afscheid van Sanne die een nieuwe uitdaging aangaat op het gebied van studie en werk.
Wij wensen haar veel succes maar gaan haar ontzettend missen! Sanne bedankt voor je harde werk en jouw inzet de afgelopen jaren.

Gelukkig mogen we vandaag ook een nieuwe medewerkster verwelkomen: Marjon Westendiep. In Marjon hebben wij een fijne nieuwe begeleider gevonden die met liefde, passie en de nodige ervaring onze cliënten gaat begeleiden. Ook Marjon wensen wij veel  succes in haar nieuwe uitdaging. Welkom in ons team

1 maart 2021 

Corona vaccinaties

Wij hebben via onze brancheorganisatie een zogenaamde GO gekregen voor het halen van onze Corona Vaccinaties. Dit betekent dat ons team in de maand maart de eerste Corona vaccinatie mag halen. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen om onze mensen en de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen.
Omdat wij als zorgverleners ook een voorbeeldfunctie hebben rollen wij onze mouw dus gewoon op: op naar vroeger en een fantastische zomer!

1 februari 2021 
Welkom Ezgi!

Wij beginnen bij Doezorg de nieuwe maand goed want wij mogen vandaag een waardevolle nieuwe collega welkom heten! Op 1 februari is Ezgi El Doeri bij ons gestart.
De komende tijd gaat Ezgi voor ons aan de slag met onze administratie en met werkzaamheden achter de schermen die ervoor zorgen dat ons team optimaal kan blijven functioneren in deze chaotische tijden. Gezien het feit dat deze vrolijke en spontane dame ook haar opleiding tot social worker heeft afgerond, verwachten we eigenlijk dat ze niet lang achter de schermen werkt en hopen we op een plaats in “the spotlights” voor haar. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ezgi een groot succes van haar werkplek en ambities gaat maken. We wensen haar dan ook veel werkplezier en veel succes!

22 januari 2021 
Avondklok
Leuk is anders maar vanaf morgenavond gaat de avondklok in. Voor onze begeleiding geldt dat als wij een avondafspraak met jou hebben, en we dit niet anders
kunnen regelen, wij de afspraken zoveel mogelijk door laten gaan. Heb je vragen over de avondklok kun  je deze met je begeleider bespreken.
Meer informatie vind je op de site van de rijksoverheid of de site van de gemeente waar je woont.
#corona #covid19 #alleensamen #avondklok

12 januari 2021

Lockdown, update
Liever hadden wij, net zoals iedereen, een andere update gegeven maar zoals verwacht wordt de strenge lockdown verlengd. Voor ons betekent dit dat ons team, waar mogelijk, gewoon huisbezoeken blijft afleggen en intakegesprekken blijft oppakken. Wij blijven ons hard maken voor alle mensen met een hulpvraag. Wij houden ons hierbij goed aan alle Coronamaatregelen en bij de minste verdenking laten we ons testen. Wij vragen van al onze mensen dezelfde nauwkeurigheid als het gaat om het Coronavirus en het naleven van de gestelde regels. Zo kunnen we elkaar, en de samenleving, helpen in de strijd tegen Covid19.

24/7 bereikbaar voor jullie
Zoals de minister president in de persconferentie van vanavond aangaf, zien ook wij dat het steeds moeilijker wordt om de lockdown te dragen. Mentaal en soms ook fysiek is dit zwaar. Eenzaamheid en angsten nemen bij veel Nederlanders toe. Wij merken dan ook dat de laatste tijd steeds meer mensen behoefte hebben aan een luisterend oor in de avond-of weekenduren, buiten de "eigen" begeleidingsuren om. Dringend behoefte aan contact maar vind je het lastig om de drempel over te stappen? Bij twijfel altijd doen: bellen! Wij helpen je graag om moeilijke momenten door te komen.

#alleensamen

Eindelijk ... 2021!

 Het zit er eindelijk op, het jaar 2020! 

Wij wensen iedereen een heel gezond, gezellig en gelukkig 2021!

15 december 2020
Nieuwe Lockdown, wat nu?

Van 15 december t/m in ieder geval 19 januari geldt de strengste Lockdown tot nu toe in Nederland. Het team van Doezorg steunt de maatregelen om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen en onze collega’s in de zorg overeind te houden.

De begeleiding die ons team levert is belangrijk. Zeker in de decembermaand is zorg voor onze mensen hard nodig. Daarom gaan we zoveel mogelijk door met onze huisbezoeken, waarbij we de Corona maatregelen in acht nemen. Is een huisafspraak niet mogelijk of is er meer praktische hulp nodig dan passen wij dit per cliënt aan. De komende dagen gaat ons team met onze cliënten persoonlijke afspraken maken zodat al onze cliënten de Kerstdagen, Oud en Nieuw en de Lockdown zo goed mogelijk doorkomen: alleen samen!

Lees meer over de Lockdown in onze nieuwe Doenieuws!


1 november 2020

Breaking news: nieuwe team samenstelling! 

Het blijven ongewone tijden waarin er veel van hulpverleners wordt gevraagd en net zoveel van alle mensen die zorg nodig hebben, op welk vlak dan ook. Dit vergt van iedereen inzet en hard werk maar ook op maat afgestemde zorgverlening. Bij Doezorg zorgen we voor onze cliënten en proberen we zoveel mogelijkheid continuïteit te bieden. Helaas ontkomen we niet aan een teamwisseling zo nu en dan. En elk nadeel heeft echt een voordeel want ons team is vandaag een aanwinst rijker...

Het nadeel is dat we afscheid hebben moeten nemen vandaag van Constance Prevoo. We bedanken Constance voor haar wervelwind van energie en betrokkenheid voor onze cliënten (en ons team) en wensen haar heel veel succes als zzp-er! Go get them Con, zet hem op...

Het voordeel is dat wij vandaag een waardevolle nieuwe collega welkom mogen heten!  Met Govert-Jan Pontier halen we opnieuw een betrokken en bevlogen begeleider in huis. Hij is de verpersoonlijking van ons motto: passie voor mensen en krachtig in doen! En dat kunnen we in deze bijzondere tijden goed gebruiken: Van harte welkom in ons team Govert-Jan.


13 oktober 2020

Routekaart 4: gedeeltelijke lockdown  

Zojuist is door premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie gehouden met daarin de afkondiging van een gedeeltelijke lockdown voor de komende 4 weken. Voor de medewerkers van Doezorg betekent dit dat ook voor ons deze nieuwe regels gelden. De belangrijkste hierbij is dat voor de komende periode onze thuisafspraken worden vervangen door beeldbellen en/of belafspraken. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor er van deze norm afgeweken moet worden. Dit wordt tussen jou en je begeleider besproken. Bij een eventuele thuisafspraak dragen wij altijd mondkapjes.

Meer over de consequentie van de gedeeltelijke lockdown, hoor je van je eigen begeleider.
Heb je vragen dan kun je altijd bij hem of haar terecht. Voor mensen die door deze lockdown het lastig vinden om boodschappen te doen of om medicijnen e.d. op te halen: onze boodschappendienst is vanaf morgen weer operationeel!

Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan ook even aan je eigen begeleider door.

5 oktober 2020

Vandaag weer een nieuwe editie van doeNieuws. Met informatie over het team en ons aangepaste Corona Protocol. Ennuh ...  wil je iets leuks en veiligs doen in de herfstvakantie? Loot dan mee naar twee kaartjes voor het Openluchtmuseum in Arnhem!

doeNieuws week 41: klik hier om te lezen of te downloaden


1 oktober 2020

* update 20 oktober: ons team is een begeleider rijker, onze sollicitatieprocedure is gesloten*
V
acature ambulant begeleider 8-16 uur m/v 

Wij hebben weer een vacature openstaan. Ben je op zoek naar een leuke, afwisselende, zelfstandige baan waarbij je deel uitmaakt van een leuk team?
Solliciteer dan bij ons als ambulant begeleider! Als ambulant begeleider bij Doezorg zorg je voor uitvoering van goede en betrouwbare hulpverlening aan onze cliënten. Je bent de spin in het web in de privésituatie van je cliënt. Hierbij ondersteun je jouw cliënt om zo optimaal mogelijk in de maatschappij te functioneren. Hiervoor stel je doelen op met je cliënt die worden vastgelegd in een begeleidingsplan. Met deze doelen ga je samen met je cliënt aan de slag. Je houdt hiervan nauwgezet een rapportage bij.

Wat ga je bij ons doen?
Je begeleidt onze cliënten in hun thuissituatie volgens de doelen die je samen met je cliënt opstelt in een begeleidingsplan. Je bent een steunpilaar voor je cliënten en je verricht ondersteunende en administratieve taken. Je zorgt voor (dag)structuur en voor een goede agendaplanning voor jouw cliënt. Daarnaast onderhoud je de contacten met eventueel andere hulpverlenende instanties en naaste familie, kennissen, werkgevers of vrienden van de cliënt. Ook ondersteun je jouw cliënten bij het aanleggen of onderhouden van zakelijke en sociale netwerken. Je begeleidt jouw cliënt bij (school)werkzaamheden en loopbaanplanning. 

Meer weten? Klik hier!

23 juni 2020

Hitteplan

De komende dagen wordt het weer warm in Nederland. Voor veel mensen betekent dat genieten van de zon. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanaf 24 juni 2020 het hitteplan. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbranden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Het hitteplan geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Volgens het KNMI Koninklijk Meteorologisch Instituut  kan het vandaag tussen de 26 graden en meer dan 32 graden worden. Het warme weer lijkt de hele week aan te houden, in de kustprovincies lijkt het minder lang te duren. 

(bron: RIVM.nl)

 

4 juni 2020

Vakantieplannen? 

Ga je deze zomer op vakantie, kijk dan goed of dit mogelijk is en maak van een ontspannen reisje geen dure kostenpost. Kies bijvoorbeeld voor vakantielanden dichtbij huis zoals Duitsland en België. Of nog beter blijf lekker in Nederland en pak een paar mooie musea of parken om de hoek mee! Wat je ook van plan bent: lees goed de informatie van de overheid door zodat je niet in de problemen komt met extra vervoers- of hotelkosten!


18 mei 2020

Vandaag weer een nieuwe editie van doeNieuws. In deze editie geeft ons team jou een kans jouw favoriete horecagelegenheid te steunen door op onze kosten een hapje en drankje daar te nuttigen. Ook kun je lezen hoe het Coronastappenplan, en dus ook voor de medewerkers van Doezorg, er na 2 juni uitziet, veel leesplezier!

doeNieuws week 21: klik hier om te lezen of te downloaden

7 mei 2020

Gisteravond tijdens de persconferentie heeft premier Rutte het zogenaamde Exit plan voor de CoronaCrisis gepresenteerd, zoals je duidelijk ziet op het overzicht. Fijn dat we weer een lichtje in de verte zien! Voor onze werkzaamheden betekent dit vooralsnog geen verandering in de manier waarop wij onze werkzaamheden op dit moment uitvoeren.


28 april 2020

Hou vol, hou vast! Na een mooi weekend en een zonnige Koningsdag gaan we allemaal weer verder in Lockdown. Het valt ons zwaar maar we gaan door, samen voor elkaar. Om het binnen zitten een beetje leuker te maken voor onze cliënten, is vandaag de nieuwe Doenieuws verstuurd. Hierin verloten wij twee barbecuepakketten en wij verloten tweemaal twee entreekaartjes voor De Eusebius
(als deze dagttractie na de Lockdown weer opengaat). 

doeNieuws week 18: klik hier om te lezen of te downloaden

 

21 april 2020

Waarschijnlijk heb je net ook gekeken naar de persconferentie van onze Minister President, of ben je inmiddels op de hoogte. De maatregelen voor de kinderen zijn versoepeld maar dat is het enige lichtpuntje. Wij kunnen ons voorstellen dat voor sommige van jullie de verlenging van de lockdown tot 20 mei en het aflasten van evenementen en voetbal erg moeilijk is.

Misschien een schrale troost, maar wij blijven de zorg leveren zoals jullie van ons gewend zijn. Heb je vragen of wil je gewoon even van je afkletsen, bel ons dan. Appen mag natuurlijk ook, wij zijn er voor jou!


10 april 2020 

Nog net voor het Paasweekend voor jullie de nieuwe “Doenieuws”. Fijne dagen allemaal!

doeNieuws week 15: klik hier om te lezen of te downloaden

 

7 april 2020

Fighting Corona!

Zo houdt onze (sportieve) begeleider Damon zijn cliënten conditioneel sterk! 
Op 1,5 m samen een bok training volgen, dat lukt nog prima en met hulp van de zon kan dat heerlijk buiten.  Samen Corona verslaan, goed werk heren! 👏🏻


1 april 2020

Deze week valt de nieuw e “Doenieuws” bij jullie op de mat met (vooral) leuke tips en doe-dingen thuis! In de tussentijd voor jullie alvast bij deze de informatie dat Doezorg de richtlijnen zoals vanavond in de persconferentie, door onze Minister President uitgelegd, opvolgt tot en met 28 april 2020. Dit betreft de werkwijze waarop wij nu werken! Heb je vragen? Stel ze gerust via onze zorglijn: 06  - 4067 7614

doeNieuws week 14: klik hier om te lezen of te downloaden


23 maart 2020

Nieuws! Download hier al onze maatregelen, zorgverlening en hulp in een nieuwsbrief!
21 maart 2020


Online ook naar school? Doezorg levert workshops op maat! 

Tja, daar zitten we dan! Het merendeel van ons zit thuis en dagen duren lang. Heel vervelend maar ook een periode van uitdagingen, want als je toch thuiszit waarom niet een online workshop volgen?

Een workshop ADHD bijvoorbeeld: wat het nu precies is en hoe je hier mee om kunt gaan? 
Of een workshop gesprekstechnieken: hoe kan ik mezelf staande houden in een zakelijk gesprek of bij een instantie? 
Wil je  aan de slag of zoek je een andere baan, dan heb je vast iets aan een sollicitatietraining: hoe schrijf ik nu die goede brief of maak ik een CV? 
Of misschien heb je nu meer last van angst- woede- of/en paniekaanvallen dan anders omdat het Corona Virus alles in je leven op zijn kop zet? 
Onze "huis" psycholoog Birgit van Ooijen kan met jou aan de slag gaan met diverse cognitieve trainingen.  

Tijdens de Corona crisis biedt Doezorg deze  - en andere trainingen - online gratis aan onze cliënten aan! Het oefenmateriaal ontvang je eenvoudig, na je aanmelding, via de e-mail. 

Informatie
Meer weten over wat er allemaal mogelijk is of je meteen aanmelden? Stuur een e-mail aan: Stephanie. Telefonisch contact of liever via 
What's app? Dit is haar telefoonnummer: 06  - 4067 7614. 

We kijken graag samen met jou welke workshop bij jou past! 


16 maart 2020

Nieuwe Corona maatregelen

De Nederlandse Overheid heeft de maatregelen aangescherpt. Dit betekent voor ons dat ook wij ons genoodzaakt zien onze hulpverlening aan te passen. Met het oog op onze ambulante begeleiding betekent dat onze contactmomenten en afspraken met cliënten, op enkele uitzonderingen na, uitsluitend telefonisch zijn tot en met 6 april. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op!